Beregning af strømforbrug på luft til luft varmepumper

elmålerNår man er på jagt efter en luft til luft varmepumpe så er det store spørgsmål hvor meget man egentlig kan spare i forhold til den nuværende opvarmningsform. Vi har i den besparet del udgangspunkt i el-varme.

Når du skal beregne el forbrugt på en varmepumpe, indtast da arealet som du forventer at varmepumpen skal opvarme. Det er altså ikke nødvendigvis arealet på hele dit hus, men den areal du forventer at varmepumpen kommer til at arbejde på. Det kan fx. være at døren til et værelse altid er lukket og varmepumpen derfor ikke kan opvarme arealet af det værelse.

COP / SCOP feltet danner grundlag for den teoretiske beregning. Hvis SCOP værdien er oplyst på den varmepumpe som du gerne vil regne på, så brug den værdi da den er langt mere præcis end COP. Hvis du ikke kender værdierne så vælg en varmepumpe ude til højre, så hentes den korrekte værdi automatisk ind i beregneren.

Beregn strømforbruget

Embed

Beregningens modellen ses ovenfor og tager udgangspunkt i det teoretiske strømforbrug på en varmepumpe. I udregningen tages der udgangspunkt i et middelmådigt isoleret hus, som har en forventet varmetab på 50w/m2. Husk at beregningen af vejledende.

 

Anmeld produktet eller knyt en kommentar
Bjørn Rosell

øv, beregneren virker ikke

admin

Hej Bjørn.

Den virker igen nu, beklager udfaldet.

Tim

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *