Sidste opdateret d. april 5, 2021 af Tim Petersson

Beregning af strømforbrug på luft til luft varmepumper

Når man er på jagt efter en luft til luft varmepumpe så er det store spørgsmål hvor meget man egentlig kan spare i forhold til den nuværende opvarmningsform. Vi har i den besparet del udgangspunkt i el-varme.

Når du skal beregne el forbrugt på en varmepumpe, indtast da arealet som du forventer at varmepumpen skal opvarme. Det er altså ikke nødvendigvis arealet på hele dit hus, men den areal du forventer at varmepumpen kommer til at arbejde på. Det kan fx. være at døren til et værelse altid er lukket og varmepumpen derfor ikke kan opvarme arealet af det værelse.

COP / SCOP feltet danner grundlag for den teoretiske beregning. Hvis SCOP værdien er oplyst på den varmepumpe som du gerne vil regne på, så brug den værdi da den er langt mere præcis end COP. Hvis du ikke kender værdierne så vælg en varmepumpe ude til højre, så hentes den korrekte værdi automatisk ind i beregneren.

 

Beregn strømforbruget

Beregningens modellen ses ovenfor og tager udgangspunkt i det teoretiske strømforbrug på en varmepumpe. I udregningen tages der udgangspunkt i et middelmådigt isoleret hus, som har en forventet varmetab på 50w/m2.

Husk at beregningen af vejledende.

   eller   

Embed
 
Anmeld produktet eller knyt en kommentar
Bjørn Rosell

øv, beregneren virker ikke

Tim Petersson

Hej Bjørn.

Den virker igen nu, beklager udfaldet.

Tim

Dan

hvad er temperaturen sat til i denne udregning ?
8 grader
20 grader
eller..?

Tim Petersson

Hej Dan.

Beregningen tager udgangspunkt i SCOP værdien hvis den er angivet og eller COP værdien. I det her tilfælde er der ikke angivet en SCOP, så der regnes med COP. Det betyder at der regnes med en ude temperatur på 7 grader og en inde temperatur på 20grader.

Beregningerne bliver mere
Nøjagtige når man regner på SCOP værdierne i det er regnes over en større vide af temperaturer.

Tim

Tim

Hej

Jeg overvejer at invester i en varmepumpe til vores sommerhus.

De to modeller, Panasonic og LG som i viser i testen, er der umiddelbart rimlig stor prisforskel på ? Er Der noget testen ikke forholder sig til fx. Som erfaret levetid. kvalitet materialer i konstruktionen, ved den kontra den anden?

Er nogle ulemper ved at vi også bruger brændeovn samtidig?

Mvh Tim

Tim Petersson

Hej Tim.

Jeg ved ikke hvilken model der lever længst desværre. Jeg ville i skrivende stund vælge en LG 09 plus model.

Man kan helt sikkert med fordel kombinere med brændovn.

Mvh
Tim

Jesper Sandbirk

Tallene passer, måske de enda bliver lidt lavere.
Jeg har lavet en side med mit anlæg, her kan mit strømforbrug aflæses.
mvh
Jesper

Pia eccles serup

Hejsa ?

Jeg skal til at købe varmepumpe og bliver anbefalet enten LG Nordic Prestige Plus eller Mitsubishi FH-25….

Og at Mitsubishien er væsentlig mere støjsvag end LGen

Ved du noget om det?

Tim Petersson

Hej Pia.

Det er meget det samme, og der er ikke mange mennesker der vil kunne hører forskel på de 2 modeller i drift.

Jens Peter roe

hej, er i tvivl om beregneren når frem til årligt strømforbrug, f.eks Bosch sir 2193 kWh – medregner den alle 12 mdr eller kun de forventelige kolde vintermørket????
På forhånd tak for svar herinde?

Tim Petersson

Beregneren giver et gennemsnit for et helt år 🙂

/Tim

johnny andersen

Vi har en Mitsubishi varmepumpe, som er sat op vores sommerhus, på brugermanual står der Model SRK 20ZMX-S/SRK20ZM-S/SRK63ZR-S/SRK60ZMX-S/SRK50ZM-S/SRK80ZR-S – jeg er i tvivl om det er en model til sommerhus, da jeg ikke kan sætte temperatur lavere end +18 grader, havde tænkt at temp skulle holdes på+10-12 grader, da det vel vil blive alt for dyrt at opvarme til +18, i et, næsten ikke isoleret sommerhus- håber du kan hjælpe mig
Hilsen
Johnny Andersen
44 10 54 00

Tim Petersson

Hej Johnny

Hvis du ikke kan sætte temperaturen lavere, så er den måske ikke lavet med henblik på frostsikring ved en lav temperatur. Det betyder dog ikke, at den ikke kan varme sommmerhuse op, men det tænker jeg du allerede godt er klar over.

/Tim

Morten

Jeg har en varmepumpe siddende som er blevet 12-13 år. Hvorlænge levetid har en pumpe og kan man bare skifte blæseren inden i huset?

Tim Petersson

Hej Morten

Levetiden afhænger jo meget af hvor godt den services og der udskiftes reservedele på dem. Jeg vil dog sige at der kan være penge at spare på energiforbruget ved at skifte den ud med en mere modernet version. Hvis du med blæseren mener fanen, så kan man godt skifte den, såfremt man stadigvæk kan få reservedele til din model.

/Tim

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *