Home - Blog

Alt hvad du skal vide om elvarme i sommerhuset

25 okt. 2017
Skrevet af

Alt hvad du skal vide om elvarme i sommerhuset

Sidste opdateret d. april 5, 2021 af Tim Petersson

En elradiator er den dyreste måde at varme op på. Alligevel kan det være det rigtige valg for dig som sommerhusejer.

Er elradiatoren et oplagt valg til dit sommerhus?

For nogle er sommerhuset en feriebolig, der benyttes et par gange om året, mens det for andre nærmest er den primære bolig om sommeren – og måske endda også i vinterhalvåret. Derfor vil det være forskelligt fra den ene sommerhusejer til den anden, hvad der bedst kan betale sig.

Hvorfor vælge elvarme?

Til trods for at elvarme er den dyreste måde at varme op på, kan det alligevel være den bedste og mest praktiske løsning for dig med sommerhus. En af fordelene ved en elradiator er, at det er let og ikke særligt dyrt at få monteret en elradiator. For nogle modeller vil det blot dreje sig om at sætte stikket fra radiatoren i stikkontakten og så at få hængt radiatoren op med et par skruer. Man kan også få modeller, som tilsluttes den faste el installation, men dette er heller ikke noget, som en elektriker ikke kan klare på få timer.

En anden fordel ved elradiatoren er, at den hurtigt varmer mindre rum op, og ligeledes er den et oplagt valg til at varme rum op, som du ikke bruger så ofte. En elradiator kan du slukke for, når du ikke er i sommerhuset, også i perioden med frost. Sammenlignet med andre opvarmningsmetoder, som eksempelvis naturgas eller fjernvarme, skal der ikke investeres ret mange penge, før dit sommerhus er klar til de koldere dage.

Hos wattoo.dk er de eksperter i elvarme, og du kan læse meget mere om forskellige typer og designs indenfor elradiatorer.

Slut med at ankomme til et koldt sommerhus

Elradiatorerne kan desuden udvides med en række praktiske funktioner. Eksempelvis kan en fjernkontrol installeres på radiatoren, så man let kan regulere for varmen. Nu er det slut med at ankomme til kolde sommerhuse, da man kan tænde for varmen hjemmefra! Måske kan denne funktion være det, som gør, at du får brugt sommerhuset oftere, idet fjernkontrollen gør det lettere at tage i sommerhus i en kortere tidsperiode.

Derudover kan radiatorne også fås med natsænkning, så der automatisk skrues ned for varmen i nattetimerne. En elradiator kræver desuden ingen vedligeholdelse, ud over at den bare skal tørres over med en klud indimellem.

Det skal du tænke over, inden du køber en elradiator

Der er mange forskellige modeller af elradiator, og derfor kan det være en god idé at forhøre sig hos sit elselskab. Ligeledes kan det være en god idé at være i dialog med sælgeren, så I finder den radiator, som passer bedst til dit individuelle behov.

Nogle vælger også at supplere elradiatoren med andre varmekilder. Eksempelvis er det oplagt at supplere med en brændeovn, dels for at spare lidt på elregningen, dels fordi det er hyggeligt i de kolde måneder.

Så selvom elradiatoren ikke er den billigste måde at opvarme huset på, er det til gengæld en af de letteste og mest praktiske til sommerhusformatet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *