Home - Blog

Gennemgå isoleringen inden køb af luft til vand

29 mar. 2013
Skrevet af

Gennemgå isoleringen inden køb af luft til vand

Sidste opdateret d. juli 26, 2015 af Tim Petersson

Mange danskere vælger i dag at få en luft til vand varmepumpe installeret i huset. Varmepumpen er et super godt alternativ til jordvarme, hvis du bor på en forholdsvis lille grund og der er store økonomiske gevinster at hente. Du kan faktisk spare op til halvdelen af den varmeregning væk.

En luft til vand varmepumpe henter varme ud af luften udenfor og opvarmer på den måde vandet. Umiddelbart lyder dette måske ikke som en holdbar løsning, for om vinteren er der vel ikke meget varme at hente af luften, vel? Faktisk findes der varmepumper, der er specielt lavet til det danske klima og som kan udvinde varme af luften helt ned til tyve frostgrader.

Med andre ord er der gode muligheder for at spare mange penge, men der er måske nogle ting, som man skal være opmærksom på først.

Er isoleringen i orden?

Vandet fra en luft til vand varmepumpe kan både bruges til brugsvand, men også til opvarmning af huset. Hvis du primært ønsker at bruge varmepumpen til opvarmning, så er det værd at gå husets isolering efter i sømmene. Det hjælper nemlig ikke noget at have en billige varmekilde, hvis varmen alligevel går til spilde.

Mange af os har prøvet at sidde i en sauna – der er altid varmest på de øverste bænke, for varmen stiger opad. Det samme gør sig gældende i din bolig, så hvis dit loft ikke har ordentlig isolering, kan der forsvinde rigtig meget varme ud i den blå luft. Hvis du gerne vil spare penge på varmeregningen, er dine lofter derfor et rigtigt godt sted at starte.

Bare fordi dit loft allerede er isoleret, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at det er rigtig isoleret. I rigtig mange huse, trænger isoleringen til et grundigt eftersyn og en opdatering. Et dårlig isoleret hus bruger for eksempel tre gange så meget energi, som et der er godt isoleret.

Hvis du mistænker dit hus for at være dårligt isoleret, så læs mere om isolering af loft på hotpaper.dk – her kan du både finde inspiration og gode råd.

En bedre fremtid

Hvis du vælger at kombinere en ny luft til vand varmepumpe med en gennemgang af husets isolering, så går du en både grønnere og varmere fremtid i måde. Både varmepumpen og isoleringen kræver arbejde og er en økonomisk investering, men der er mange gode grunde til at springe ud i det.

Økonomien kan for mange være en rigtig god grund, men desværre tager det nogle år før investeringen begynder at kunne betale sig – efter det, er det dog penge direkte i lommen.

En anden motivation er indeklimaet, der bliver markant mere behageligt at opholde sig i, når først huset bliver efterisoleret. Dette er noget som familien kan nyde fra dag ét.

Endeligt så kan miljøet også være en faktor. En luft til vand varmepumpe er en grøn kilde til varme og selvom den ikke nødvendigvis kan dække hele familiens varmeforbrug, så kan den sagtens gøre en fordel. Samtidig vil isoleringen også betyde, at deres skal bruges mindre varme, hvilket også betyder mindre forurening fra den del af varmen, der kommer fra varmeværket og ikke er grøn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *