Lån penge til et jordvarmeanlæg

Hvis man har undersøgt prisen på en jordvarmeanlæg, så ved man det koster en god sjat penge. For de fleste der ikke bygger nyt, er det mere end man bare lige kan finde på budgetkontoen eller opsparingen, derfor er det også typisk finansiering man går efter når man skal have lavet sådan en installation.

Der findes forskellige muligheder for at finansiere køb og installation, de fleste vælger at gå i banken, og måske låne i deres friværdi i huset. Det er også klart det der giver bedst mening, specielt hvis tanken falder på realkreditlånet og de muligheder der ligger der i. Men det kræver altså også at du har ledig friværdig under 80% af boligens værdi.

Tilhører du ikke en af dem der har mulighed for at låne pengene i banken, så findes der også muligheder for at gå uden om banken, de er nemlig heldigvis ikke de eneste der låner penge ud. På spumanti.dk er der en oversigt over mulighederne på markedet i Danmark. Lånemarkedet er stort og der er mange muligheder, så sørg for at kigge dig godt omkring inden du tager en beslutning.

Lad os kigge nærmere på mulighederne og priserne på en installation

Prisen for anlægget svinger mellem 80.000-130.000 kroner og afhænger rigtigt meget af hvilke krav din bolig allerede opfylder. Kommer du fx fra el-varme og derfor ikke allerede har installeret gulvvarme eller radiatorer som anlægget kan tilsluttes, så bliver din installationer markant dyrere end hvis du allerede har den installation i huset.

Låner du 100.000 til et anlæg med en løbetid på 120 måneder, så vil du ende med at månedligydelse på mellem 1.400 og 2.400, det samlet beløb der skal betales tilbage ligger på omkring 200.000. Tilbagebetalingstiden på jordvarmeanlægget og altså ikke lånet afhænger af din nuværende opvarmningsform.

Selvom jordvarmeanlægget udnytter energien i jorden omkring huset, så er det faktisk drevet af el, og er derfor meget afhængigt af elpriserne i driften. Det betyder helt konkret, at det skal med i dine overvejelser inden du køber.

Inden du kaster dig ud investeringen

Inden du kaster dig ud i den store investering, så er det en god ide at tænke alle renovationstankerne igennem, dit nye anlæg skal nemlig dimensioneres til boligen. Det gør man blandt andet ved at kigge på eksisterende isolering af boligen, samt om der er nye eller gamle vinduer.

Det betyder med andre ord, at du nemt kan komme til at få et overdimensioneret anlæg, hvis du køber et anlæg der passer til din nuværende isolering og så efterfølgende vælger at få huset efterisoleret. Det betyder kort sagt, at du ender med at betale alt for mange penge for dit jordvarmeanlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *