Home - Blog

Varmepumpe i kolonihave eller til garage

03 nov. 2013
Skrevet af

Varmepumpe i kolonihave eller til garage

Sidste opdateret d. april 5, 2021 af Tim Petersson

I de seneste år er vores elregninger steget støt. Dette giver nye udfordringer, for det kan være svært at spare på strømmen, når vi ikke er klar til at opgive den luksus, der er forbundet med elektriciteten. Midt i dette dilemma, så er der dog ét område, hvor mange danskere nemt kan spare mange penge årligt.

Elvarme er den absolut dyreste opvarmningskilde, så det er ikke svært at forstå, hvorfor hovedparten af os danskere i dag enten bruger fjernvarme eller gas. Alligevel er der steder, hvor vi stadig bruger el-radiatorer i dag, og det er dumt, når der findes meget mere økonomiske opvarmningskilder.

Er du på jagt efter et godt tilbud på en god varmepumpe? Få 3 helt uforpligtende tilbud fra 3 professionelle håndværkere i dit lokal område.

Få 3 uforpligtende tilbud via 3byggetilbud.dk her

Varmepumper er i de seneste år for alvor kommet frem på det danske marked, hvilket også har betydet lavere anskaffelsespriser. Ligesom en el-radiator, så bliver en varmepumpe drevet af elektricitet, selvom den dog bruger en hel del mindre, hvilket gør den meget billigere i drift.

Til garagen

Hvis man nyder at gå og pusle i garagen med bil, værktøj eller håndværk, så er opvarmning uundværligt, når temperaturene udenfor daler i de kolde måneder i året. Mange danske garager er i dag opvarmet af en el-radiator, men dette skyldes nok mest bekvemmelighed. Til el-radiatorens forsvar kan man nemlig sige, at den er nem at installere, da den bare skal sluttes til strøm, og samtidig ikke kræver nogen væsentlig vedligeholdelse. Desværre er det en dårlig investering, for det kan gøres meget billigere og mere miljøvenligt med en varmepumpe til garagen.

Er du på jagt efter et godt tilbud på en god varmepumpe? Få 3 helt uforpligtende tilbud fra 3 professionelle håndværkere i dit lokal område.

Få 3 uforpligtende tilbud via 3byggetilbud.dk her

En varmepumpe kan være lidt dyr med hensyn til anskaffelse, men til gengæld, så er den utroligt billig i drift og kræver ligesom en el-radiator stort set ingen vedligeholdelse. Selve luft til luft varmepumpen bliver installeret på en af ydervæggene i garagen. Herfra kan den trække varme ud af luften udenfor, som den blæser ind i garagen. Dette skaber også luftcirkulation, hvilket mindsker risikoen for fugtskader i garagen.

I kolonihaven

Ligesom ved garagen, så er der også mange danskere, der vælger at opvarme deres kolonihavehus med en el-radiator. Igen er det nok mest på grund af bekvemmeligheden, for en el-radiator er langt fra den meste effektive eller økonomiske opvarmningskilde i en kolonihave.

Med en varmepumpe i kolonihaven kan du nemt opvarme kolonihavehuset, når du besøger det i vintermånederne. Den helt store bonus er dog, at varmepumpen kan holde huset frostfrit, når du ikke er der. Varmepumpen kan indstilles til at blæse luft ind, der er cirka 10 grader varmt. På den måde bliver kolonihavehuset holdt frostfrit uden, at du behøver ofre en formue på varme, som du ikke direkte nyder godt af. Med en varmepumpe kan du derfor med god samvittighed lukke kolonihaven ned for vinteren, uden at du behøver frygte frost og fugt, når frosten bider udenfor. Som en ekstra bonus kan du også nyde godt af en varmepumpe i sommervarmen. Her kan varmepumpen indstilles til at blæse kølig luft ind, så huset ikke bliver for varmt at opholde sig i – dermed kommer den i praksis til at fungere som en aircondition.

Brug en installatør til valg af varmepumpen

Da arealet varmepumpen skal opvarme ofte er ret småt, så er det ikke sikkert at markedets bedste varmepumper egner sig til opgaven, og det er derfor vigtigt at du tager en dialog med en eller flere installatører inden du tager en beslutning. Tænder og slukker kompressoren for tit fordi den varmer rummet for hurtigt op, så vil man få uønsket slitage på den. Få kontakt til 3 installatører med viden omkring installation i garage eller udhus her

Ved installering af varmepumpe i skur eller udestue skal man være opmærksom på, at der jf. bygningsreglementet er krav til isolering og varmetab. Du kan læse mere om det her. Vi anbefaler at du spøger en fagmand til råds hvis du er i tvivl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *