Home - Blog

Varmepumpe i udehus eller udestue

03 nov. 2013
Skrevet af

Varmepumpe i udehus eller udestue

Sidste opdateret d. april 5, 2021 af Tim Petersson

Over 60 % af alle danske boliger er i dag tilsluttet fjernvarme. Det vil sige, at disse hjem bliver opvarmet med varme, der bliver produceret på det lokale varmeværk. I rigtig mange tilfælde vil fjernvarme være den billigste og ikke mindst den nemmeste løsning, men der er også områder, hvor det er svært at få fjernvarme til at slå til.

Til udhus

Mange danskere nyder for eksempel godt af at have et udhus til opbevaring af havemøbler, cykler og haveredskaber. Disse udhuse er ofte bygget i lette materialer som for eksempel træ, hvilket også kan betyde minimal eller slet ingen isolering. Dette kan være en stor udfordring for dig som boligejer. Mange af de moderne haveredskaber er nemlig elektriske og kan hverken tåle fugt eller frost. Første skridt på vejen imod et udhus med bedre klima, er at sørge for ordentlig isolation i vægge og loft. Denne øgede isolering kan dernæst med fordel kombineres med en varmepumpe, der påmonteres på ydrevæggen i udhuset.

Er du på jagt efter et godt tilbud på en god varmepumpe? Få 3 helt uforpligtende tilbud fra 3 professionelle håndværkere i dit lokal område.

Få 3 uforpligtende tilbud via 3byggetilbud.dk her

Med en varmepumpe i udhuset kan du undgå frost og fugt hele vinteren igennem, hvilket forlænger både skuret og dine el-redskabers holdbarhed. Varmepumpen har lave driftsomkostninger, hvilket gør dem til en billig investering til for eksempel brug i et udhus, hvor fjernvarme ikke er en mulighed.

Varmepumpen
er især hensigtsmæssig, da den kan indstilles til kun at opvarme til ganske lave temperaturer. Dette vil sige, at du ikke behøver betale for mere varme, end der er nødvendig for at holde udhuset frostfrit.

Til udestue

Ligesom i udhuset, så kan der også med fordel anvendes varmepumpe i udestuen. Umiddelbart kan det måske virke fristende at opvarme udestuen med fjernvarme, da udestuen ligger i forbindelse med resten af huset, men ifølge dansk lovgivning, så må udestuer ikke anvende den samme varmekilde som resten huset. Dette skyldes, at udestuer ofte har et stort glasareal, hvilket giver et stort varmeudslip, når de sammenlignes med energitabet i resten af huset.

Dermed må du undersøge alternative opvarmningsmuligheder, når du vil holde udestuen frostfri om vinteren, og her er varmepumpen et ideelt valg. Med en varmepumpe vil du ikke opleve frost i udestuen, hvilket også betyder, at du ikke behøver være bange for at opbevare urtepotter og planter i udestuen vinteren igennem.

Er du på jagt efter et godt tilbud på en god varmepumpe? Få 3 helt uforpligtende tilbud fra 3 professionelle håndværkere i dit lokal område.

Få 3 uforpligtende tilbud via 3byggetilbud.dk her

Hvis du ønsker at opholde dig i udestuen om vinteren, så kan de lidt kraftigere vinterpumper også få temperaturene så højt op, at der bliver et behageligt indeklima i udestuen – også selvom temperaturene udenfor står i minus.

Det er også muligt at anvende eksempelvis en el-radiator til opvarmning af udestuen. El-radiatoren vil dog være en del dyrere i drift, vi hvis du planlægger at bruge udestuen i mange år, så er det måske værd at ofre engangsbeløbet til en varmepumpe, da dette vil være billigere i længden.

Som en ekstra bonus, så kan en varmepumpe desuden temperatur indstilles, hvilket vil sige, at den i de varmeste sommermåneder kan nedkøle udestuen, så det er behageligt at opholde sig derude. Dermed får du opvarmning og aircondition i ét.

Ved installering af varmepumpe i skur eller udestue skal man være opmærksom på, at der jf. bygningsreglementet er krav til isolering og varmetab. Du kan læse mere om det her. Vi anbefaler at du spøger en fagmand til råds hvis du er i tvivl.

Anmeld produktet eller knyt en kommentar
Kurt Larsen

Jeg mangler en varmepumpe til min udestue på ca 12 m2 Den skal være lydløs og opstillet. Hvad er prisen og hvad sparer jeg i forhold til el varme.
MVH Kurt Larsen

Tim Petersson

Hej Kurt.

Du kan prøve at regne på besparelsen kontra el varme her: https://varmepumpe-guide.dk/beregner-til-varmepumper/ den er godt nok ikke lige lavet til udestuer, men den giver dig en god indikation. De fleste gode varmepumper er i dag ret lydløse.

Stefan

Hej

Jeg kan ikke få svar nogen steder, om en varmepumpe er en fastvarmekilde.

Jeg bor i en andelsforening, som ikke tillader fastvarmekilder i udestuen.
Men naboen har sat en op i deres og jeg ville gerne det samme, og de har ikke fået tilladelse.
Jeg vil ikke ende i samme situation.

Kan man med og ro i sindet opsætte en varmepumpe i ens udestue.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *