Panasonic AZ9RKE

Os:

Brugerne:

1 stemmer.
Panasonic AZ9RKE - 4 ud af 5 baseret på 1 stemmer.

Som en af de mest solgte varmepumper i Norden har Panasonic's Flagship-serie bidraget med betydelige energibesparelser i mange hjem og umiddelbart ser det ud til, at den nyeste model, Panasonic AZ9RKE, gør sine forgængere kunsten efter.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud
 • Energimærke

  A+++

 • Type

  Luft til luft

 • Temperatur

  -35C °C

 • Bedømmelse

  4 af 5

 • COP

  5,61

 • SCOP

  5,20

Bedre for miljøet og længere levetid

I forhold til de tidligere Flagship-modeller har AZ9RK en kraftigere luftstrøm, der bevirker, at rummet bliver endnu hurtigere opvarmet end tidligere. Det sparer energi, men giver også et behageligt indeklima på ganske kort tid.

Kølemidlet er endvidere skiftet ud til det nyudviklede R32, som reducerer Co2-udledningen med 77% i forhold til det tidligere anvendte, hvilket gør varmepumpen til en endnu mere miljøvenlig varmekilde. Og som en ekstra bonus er R32 ekstra skånsomt mod kompressoren, hvormed levetiden forlænges.

Genbrug af spildvarme

Panasonics unikke Heatcharge-system lagrer overskydende varme fra varmepumpens kompressor og anvender det til opvarmning af kølemidlet. Det betyder, at der allerede er varme i systemet, så snart varmepumpen tændes, hvor tidligere modeller skulle bruge lidt tid på at udvinde varme, inden denne kunne tilføres rummet. Det bidrager til en yderligere energibesparelse, fordi varmepumpen ikke skal køre så lang tid ad gangen, idet varmekapaciteten øges, når spildvarmen udnyttes effektivt.

Intelligent tilpasning af energiforbruget

Panasonic AZ9RKE har som de fleste andre varmepumper en intelligent sensor, som selv tilpasser varmeudledningen efter rummets øvrige forhold: Hvor mange mennesker, der er i rummet og om de bevæger sig eller sidder stille. Om sollyset skinner kraftigt ind ad vinduerne eller det er overskyet og hvor du helt konkret opholder dig i rummet.

Selvom systemet, der hedder EcoNavi, er Panasonics eget, er selve funktionerne som sådan dog ikke unikke for denne varmepumpe, da de fleste andre producenter anvender en lignende teknologi med de samme finesser. Men sammenholdt med at udedelen er en af de mest lydsvage på markedet og indedelen ligeledes er diskret med sine kun 18 dB, resulterer det hele i en god komfort for brugeren.

Smarte integrationsmuligheder

Panasonic samarbejder med Verisure og varmepumpen kan dermed tilsluttes Verisure Home og gøre fjernstyringen af hjemmet endnu smartere, fordi varmepumpen således kan tale sammen med husets øvrige energibesparende foranstaltninger. Derudover er der mulighed for at styre AZ9RKE via en app på din smartphone, din PC og endda med en SMS, hvis du befinder dig et sted uden internetadgang.

Anmeldelser og kommentarer (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *