Skrevet af Tim Petersson

Mærker

Energimærke

COP

SCOP

Type

Ude Temp.

Energimærke:

A+++

COP:

SCOP:

5.6

Type:

Luft til luft

Ude temperatur:

-30 °C

Energimærke:

A++

COP:

SCOP:

4.6

Type:

Luft til luft

Ude temperatur:

-30 °C

Energimærke:

A

COP:

SCOP:

3.8

Type:

Luft til luft

Ude temperatur:

-30 °C

Energimærke:

A

COP:

SCOP:

3.8

Type:

Luft til luft

Ude temperatur:

-30 °C

Energimærke:

A

COP:

5,3

SCOP:

-

Type:

Luft til luft

Ude temperatur:

-20 °C

Energimærke:

A

COP:

5,1

SCOP:

-

Type:

Luft til luft

Ude temperatur:

-20 °C

Energimærke:

A

COP:

5,3

SCOP:

-

Type:

Luft til luft

Ude temperatur:

-20 °C

Energimærke:

A

COP:

5,2

SCOP:

-

Type:

Luft til luft

Ude temperatur:

-20 °C

Du kender sikkert allerede Bosch fra rigtig mange andre ting end varmepumper: værktøj, haveredskaber, hvidevarer og så videre. Deres varmepumper er ligesom deres øvrige produkter kendte for deres meget høje kvalitet, og Bosch er også kendt for deres gode kundeservice. De er topprofessionelle og kan virkelig deres kram.

Boschs luft til luft-varmepumper kan du nemt installere i huset eller sommerhuset og på den måde give dit hjem et bedre indeklima, mens du sparer penge i længden.

Bliv grøn med en Bosch varmepumpe

Boschs varmepumper er kendt for at udnytte energien rigtig godt. Går du fra en gammel varmepumpe og over til en varmepumpe fra Bosch, bliver du mere miljøvenlig og har mulighed for at spare en masse penge på din elregning. Netop på grund af det lave energiniveau er varmepumper fra Bosch rigtig gode til familier, der har elvarme i deres hus eller sommerhus. For som bekendt er elvarme dyrt for en husstand i længden. Men med en varmepumpe fra Bosch kan du spare en masse penge ved at skifte.

Samtidig bruger du grøn energi, fordi en varmepumpe generer natulig energi til at opvarme dit hjem. Vidste du, at din boligs energimærke også kan forbedres med en varmepumpe? Det kan øge boligens vurderingspris, fordi det har stor betydning for den årlige udgift for ejeren. Varmepumpen udleder ikke CO2 eller partikelskadestoffer. Den har ikke nogen skorsten, som udleder partikler – det er alt sammen det bedste for vores klode, mens pumperne besparer dig for mange penge om året. Faktisk vil dine varmeudgifter kunne blive reduceret til det halve med en varmepumpe, fordi den udnytter den varme, der allerede eksisterer udenfor. Du skal blot betale for den elektricitet, som varmepumpen bruger, men faktisk producerer den selv mere energi, end den bruger.

Vidste du, at varmepumperne er oplistet på Energistyrelsens liste over energirigtige varmepumper? Du kan være sikker på kvaliteten af din varmepumpe fra Bosch, for de bliver løbende testet hos Teknologisk Institut i Danmark.

Varmepumpens anatomi

Er du i tvivl om, hvordan en varmepumpe egentlig fungerer, så læs med her. Varmepumper bruger nemlig luftens naturlige varme til at producere varmeenergi. De er et rigtig godt supplement til for eksempel et oliefyr. Du skal heller ikke lade dig skræmme af det faktum, at en varmepumpe kører på strøm, for som nævnt producerer den faktisk selv mere energi, end den selv bruger.

En varmepumpe fungerer, ved at kølemiddel sendes ind i en fordamper, hvor energien bliver overført fra for eksempel en udendørs blæser. Energien kommer altså fra den luft, som solen allerede har opvarmet. Så sendes det nu opvarmede kølemiddel til en kompressor, hvor der dannes varme ved at komprimere det. Kølemidlet, som nu er opvarmet, bliver sendt til en kondensator, der skal afgive varme til de indre dele – som eksempelvis kan være en blæser. Til sidst sendes kølemidlet igennem en drøvventil, hvor kølemidlet udvider sig. Derefter begynder hele processen forfra.

Luft til luft-varmepumper

En sådan varmepumpe konverterer varmen i luften udenfor til varme, som bliver blæst ind i dit hus. Her på siden finder du en masse af Boschs varmepumper, som bruger luft til luft. De er optimale til sommerhuse eller som supplement til elradiatorer i mindre huse. Du får et bedre indeklima med sådan en varmepumpe og undgår lugten af fugt og kælder. Du kan desuden mærke resultatet hurtigt, hvis du vil have det varmere i huset – det bliver hurtigt varmet godt igennem, når du tænder for maskinen.

Faktisk er en luft til luft varmepumpe den mest solgte model i Danmark. Du kan desuden få håndværkerfradrag ved installation til varmepumper, der ikke kan køle. Det smarte ved en Bosch luft til luft-varmepumpe er, at du kan frakoble kølefunktionen, så du stadig kan få tilskud, hvis du har brug for hjælp til at få den installeret.

Perfekt til det nordisk klima

Mange af Boschs nyere varmepumper er udviklet direkte til det nordiske marked. Dette har selvfølgelig en masse fordele, da hele elektronikken bag simpelthen er optimeret til det klima, vi blandt andet oplever i Danmark. Hvis du vælger en varmepumpe fra Bosch, skal du altså på ingen måde være bange for, om den fungerer, eller om den kan klare vores temperaturer eller lignende – for den er simpelthen bygget til det.

Du bør derfor heller ikke være nervøs for de kolde måneder, vi har her i Norden. Boschs varmepumper har gennemgået driftstest i alt slags vejr, så om det er minusgrader eller høj fugtighed, så får du den bedste varme til dit hus. Faktisk kan pumperne anvendes ved temperaturer ned til -20 °C.

SCOP-hvad-for-noget?

En varmepumpes effektivitet måles i SCOP. Det står for Seasonal Coefficient of Performance og er altså pumpens ydelseskoefficient i gennemsnit over året. Det erstatter den gamle værdi COP, som angav forholdet mellem den varme, du får, og den mængde strøm, du bruger. Men fordi EU har et ønske om, at vi skal spare på energien, så er der kommet en ny måleværdi, som fastsætter varmepumpers effektivitet meget bedre.

SCOP definerer pumpens ydelse i løbet af året og medregner endda de variationer, som opstår mellem årstiderne. Når der står, at en varmepumpe har en værdi på 4,0, betyder det, at den genererer fire gange så meget energi, som den elektriske energi, den kræver.

Er du på udkig efter at få opdateret din nuværende varmepumpe, kender du måske til problemet med, at varmepumper godt kan larme en del. Bosch er en af de producenter der går meget op i brugervenlighed og komfort og hvordan produktet fungerer i daglig brug. Flere af deres varmepumper er så lydløse, at du aldrig vil lægge mærke til, at de er tændte. Det er blandt andet også derfor, de er så populære blandt kunderne.

Bosch er kvalitet

Der er en grund til, at Bosch er nogle af de førende producenter på varmepumper. De kan deres håndværk og ved, hvad det kræver at holde et hus eller sommerhus opvarmet i Skandinavien i mange år. Så hvis du leder efter et supplement til dit dyre fyr og brændeovn eller har et sommerhus eller en udestue, som trænger til et bedre indeklima og varme, så tag et kig på Bosch.

Du kan altid se oversigten over alle pumperne på denne side eller besøge Boschs hjemmeside her.