Skrevet af Tim Petersson

Mærker

Energimærke

COP

SCOP

Type

Ude Temp.

Energimærke:

A+

COP:

SCOP:

3.8

Type:

Luft til luft

Ude temperatur:

-15 °C

Hvis du synes, din varmeregning er for høj eller gerne vil leve mere miljøvenligt, så prøv en varmepumpe fra Vaillant. De har mere end 140 års erfaring inden for opvarmningsteknologi. De har længe forsket og udviklet effektive og energibesparende produkter, som kan komme din pengepung og dit indeklima til gode.

En varmepumpe fra Vaillant er yderst effektiv, komfortabel og tysk kvalitet, når det er bedst. Den har en intelligent og brugervenlig betjening, så den er nem at styre.

Hvordan fungerer en luft til luft-varmepumpe?

Når du får installeret en <a href=”/”>varmepumpe</a>, vil der være en ydre del, som sidder på husets yderside. Den er forbundet via rør med blæseren, som sidder inde i huset. Igennem rørene komprimeres luften og bliver varmet op. Den udnytter altså den varme fra luften, som allerede eksisterer og omdanner det til komprimeret varmluft, der varmer dit hus op.

Det fungerer helt specifikt ved at et kølemiddel sendes ind i en fordamper, hvor en udendørs blæser sender energi ind. Det nu opvarmede kølemiddel sendes til en kompressor, hvor komprimeringen danner varme. Dette sendes ind til en kondensator, hvor det giver varme til blæseren inde i huset via en varmeveksler. Til sidst bliver kølemidlet sendt igennem en drøvventil, hvor det udviser sig, og det hele starter forfra igen.

SCOP-værdien

SCOP står for seasonal coefficient of performance. Den erstatter den gamle COP-værdi, som angiver forholdet mellem den varme, du får og mængden af strøm, du bruger. Men denne værdi medregnede ikke sæsonbestemte variationer, der forekommer over en hel fyringssæson.

Helt basalt betyder en SCOP-værdi på 4,0, at varmepumpen generer 4,0 mere strøm, end den kræver for at fungere. Så jo højere SCOP, jo mere effektiv er varmepumpen. Men i praksis skal du også have øje for andre instanser, der har betydning for effektiviteten: isolering af huset, størrelsen på huset og det øvrige varmesystem. Flere forbruger kører nemlig med en blanding af varmepumpe og elradiatorer eller oliefyr. Når temperaturen så falder drastisk, kan du starte fyret eller radiatorne og opnå fuld varme i alle rum. Du kan læse vores uddybende artikel om emnet her.

Grøn energi

Hvorfor brænde olie eller træ af, når naturen selv stiller gratis, grøn energi til rådighed for os hele tiden? En luft til luft-varmepumpe bruger luften udenfor, suger den ind, komprimerer den og blæser den varme luft ind i dit hus. Du sparer altså penge, mens du mindsker energiforbruget og CO2-udslippet. Solen leverer nemlig 75% af den energi, som varmepumpen bruger via jorden eller luften.

Godt indeklima med en varmepumpe

Står du med et sommerhus, kolonihavehus eller en garage, hvor der ikke er trukket varmerør eller er radiatorer, kan en varmepumpe være en billig løsning, som erstatter de dyre elektriske radiatorer. Mange sommerhuse kan have tendens til en kælderlugt, fordi luften står stille i huset, og det ikke er godt isoleret. Der er større mulighed for, at mug og skimmelsvamp kan udvikle sig og sprede sig i rummene. Med en varmepumpe bliver luften udskiftet konstant, så du slipper for den indelukkede lugt.

Varmepumper kan også fås med forskellige filtre, som kan afrime luften, så fugten forbliver udenfor. Et filter kan også holde allergifremkaldende elementer som pollen og støv ude, så du får en friskere luft – det er en stor gevinst for astmatikere og allergikere.

I bygninger som kontorer og arbejdspladser er det også en gevinst at få et bedre indeklima. Det forebygger hovedpine og giver mere energi, når det er en frisk, renset luft, som er i rummet.

Få tilskud og fradrag

Du kan spare store summer ved at installere en varmepumpe i dit hjem. Vidste du, at du kan få tilskud til at modernisere dit varmesystem? Dit tilskud afhænger af, hvor meget CO2 den nye varmepumpe sparer i forhold til din eksisterende varmeløsning.

Du kan både søge om tilskud til rådgivning, renovering og udskiftning af varmeformen. Faktisk er der i perioder landsdækkende tilskud at hente, men der kan også være lokale tilskud, der er værd at undersøge. Du kan henvende dig til kommunen eller dit energiselskab for at få disse tilskud oplyst.

Husk at du skal søge tilskuddet, inden du går i gang – ellers kan du gå glip af det. Tilskuddet gælder også sommerhuse, og det er lige meget, om du bor til leje eller selv ejer.

Når du har besluttet dig for at skifte det gamle varmesystem ud med en varmepumpe, skal du huske, at du også kan trække en håndværkers arbejdsløn af i SKAT. Fradraget for en energirenovering ligger på omkring 12.000 kroner årligt per person. Det betyder, at hvis I er to voksne i din hustand, kan du få 24.000 i fradrag og 36.000, hvis I også har et hjemmeboende barn over 18 år. Det er altså en besparelse, der er værd at tage med. Så bliver det pludselig ikke så dyrt at skifte det gamle system ud, når du både kan søge om tilskud og kan få fradrag.

Billig løsning til stort problem

En luft til luft-varmepumpe er den billigste form for varmepumpe, du kan anskaffe dig. Jordvarme og luft til vand-varmepumper koster mere, men giver også varmt vand. Men en luft til luft-pumpe er en god start til sommerhus eller supplement til el, olie eller naturgas i helårshuset. Man kan altså sige, at det er en billig løsning til et stort problem.

En luft til luft-varmepumpe kan også konverteres til aircondition i de varme sommermåneder. I det tilfælde vil du få blæst koldere luft ind for at kølne rumtemperaturen.

Kun fordele ved en Vaillant varmepumpe

Få en grønnere hverdag med en varmepumpe fra Vaillant. Med mere end 100 års erfaring har de den rette ekspertviden til at give dig det bedste varmesystem, der findes på markedet. Du sparer både penge på varmeregningen, udleder mindre CO2 og skadelige partikler og får et bedre indeklima. Det er massive fordele for din økonomi, miljøet og helbredet. Giv dine børn den bedste start på livet med et miljø, der skærper deres koncentration og forebygger allergi.

Vaillant er designet til at varme de nordiske huse op, så du ved, de er modstandsdygtige i forhold til omskiftende vejr og temperaturer. Det er tysk kvalitet, når det er bedst.