Home - Blog

Aircondition – Undgå overophedning om sommeren

17 mar. 2014
Skrevet af

Aircondition – Undgå overophedning om sommeren

Sidste opdateret d. april 5, 2021 af Tim Petersson

Hvis du bor i en bolig, der er tilbøjelig til at blive meget varm om sommeren, så bør du kraftigt overveje at anskaffe dig noget aircondition. En for varm bolig kan gøre dig svimmel og give dig hovedpine, hvis ikke du får den kølet ned i tide, hvilket bestemt ikke er sundt på lang sigt.

På denne side kan du læse meget mere om aircondition herunder hvilke typer af anlæg der findes. Derudover vil du til sidst i artiklen få et par gode tips til, hvordan du holder en passende og komfortabel temperatur i dit hjem.

Fast monteret aircondition

Et fastmonteret anlæg er et oplagt valg for dig, der har behov for en konstant afkøling i et bestemt rum. Dette rum kunne for eksempel være stuen, hvor du og din familie opholder dig mest i løbet af en dag.

Langt de fleste fastmonterede anlæg er udstyret med en fjernbetjening, så du kan kontrollere temperaturen uden at skulle i nærheden af selve anlægget. I tak med, at teknologien udvikler sig og bliver mere avanceret, så burde inden for ganske kort tid kunne kontrollere dit anlæg via din smartphone.

Det vil i teorien betyde, at du kan sidde i bilen på vej hjem fra arbejde og tænde for din aircondition i stuen, så der er en behagelig temperatur, når du kommer hjem.

Mobil aircondition

Et mobilt airconditionsanlæg bliver også betegnet som et transportabelt anlæg. Denne type anlæg er det oplagte valg for dig, der har behov for at flytte aircondition fra rum til rum. Det mobile anlæg vil for eksempel gavne dig, hvis du  arbejder hjemme og befinder dig på kontoret først på dagen og senere på dagen bevæger dig ind i stuen.

I dette tilfælde er det yderst fordelagtigt med en mobil aircondition, da den kan flyttes i takt med, at du bevæger dig ind i nye rum og derfor har brug for nedkøling.

Herunder kan du læse mere om nogle af topmodellerne inden for transportabel aircondition.

Indholdet af denne tabel er reklame


0,00 DKK
Læs mere »
0,00 DKK
Læs mere »
0,00 DKK
Læs mere »
1
1,00 DKK
Læs mere »
4
4,00 DKK
Læs mere »
5
5,00 DKK
Læs mere »
7
7,00 DKK
Læs mere »
8
8,00 DKK
Læs mere »
8
8,00 DKK
Læs mere »

Indholdet af denne tabel er reklame

Hvilken type anlæg er bedst?

Du kan ikke favorisere nogle af anlæggene, da det udelukkende afhænger af dit behov. Der er ingen tvivl om, at begge typer anlæg hver især besidder nogle rigtig gode fordele, men det er umuligt at udpege et af anlæggene som det bedste.

Derfor anbefales det, at du vælger et anlæg på baggrund af, hvad du reelt set har behov for og ikke hvad andre siger du skal vælge.

Er aircondition service overhovedet nødvendigt?

Ja. Aircondition service er nødvendigt og det er faktisk også et lovmæssigt krav for fastmonterede anlæg (for mobil aircondition gælder  kravet ikke). Derfor kan det ikke betale sig at undgå at få serviceret anlægget, da det blot på sigt vil koste dig flere penge og eventuelle bøder, hvis du vælger at se bort fra det lovmæssige krav.

Ved regelmæssigt at få serviceret dit anlæg bibeholder du kvaliteten og ikke mindst effektiviteten. Hvis ikke fastmonterede airconditionanlæg bliver serviceret, er de meget hurtige til at tabe effektiviteten, hvilket vil kunne mærkes negativt på din el-regning.

Sådan holder du en passende temperatur i dit hjem

  • Hvis solen står og bager direkte ind på dine vinduer, så bør du rulle ned for at modstå solens varme stråler.
  • Hvis det blæser en smule udenfor på en varm sommerdag, er det en god ide at åbne vinduerne lidt, så du kan få noget frisk og kølig luft ind.
  • Brug aircondition i det eller de rum du opholder dig mest i.
  • Hvis du ikke kan holde en passende temperatur, og det bliver for varmt, så sørg for at drikke rigeligt med vand. Du kan i øvrigt med fordel spise en sodavandsis, da denne virker kølende på kroppen.

Man kan også få fastmonteret anlæg som samtidigt fungere som varmepumpeanlæg. Vi anbefaler klart den løsning da man så om vinteren også kan udnytte anlægget. Husk at det giver bedst mening at indhente 3 tilbud på opgaven, hvilket du kan gøre lige her.

Anmeld produktet eller knyt en kommentar
henning

Hej

Kan man ikke få en mobil aircondition uden aftræksslange.

Da den skal bruges i en campingvogn sydpå hvor der er mange insekter, kan vi ikke have et vindue åben til en evt. udluftningsslange.

MVH Henning

Tim Petersson

Hej Henning.

Jeg har forsøgt at undersøge det lidt, men har ikke umiddelbart fundet nogen løsninger på det. Hvis du finder en vil jeg meget gerne høre om den.

Tim

Martin Uebel

Den varme luft ( og fugt) skal ud af rummet/vognen.Få lavet et hul i en rude eller gennem selve væggen af en dygtig fagmand.Der vil sidde et filter heri der umuliggøre insekters indtrængen.Men så får du en herlig søvn, men husk helst ikke koldere end ca. 23-24 grader a.h.t.forkølelse og halsproblemer når i/du træder ud i den varme og fugtige natur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *