Home - Blog

Drømmen om en opvarmet udestue

11 jan. 2019
Skrevet af

Drømmen om en opvarmet udestue

Sidste opdateret d. april 5, 2021 af Tim Petersson

Har du altid drømt om en udestue, som også skal være opvarmet? Der findes mange dygtige byggefirmaer, der kan hjælpe med at gøre din drøm til virkelighed. Mange forbinder en udestue som et rum med masser af vinduer, så man kan sidde og nyde udsynet til sin have.

En udestue er ikke bare en udestue, da den kan bygges på mange forskellige måder, afhængig af hvad formålet med den er. Man kan få lavet udestuer hvor det er muligt at kunne sidde derude om sommeren eller man kan få lavet en tilbygning med opvarmning via fx en varmepumpe, så rummet kan bruges året rundt. Det er naturligvis dyrere at lave en udestue med opvarmning, da byggeriet er mere komplekst.

Hav styr på reglerne:

Selvom man ejer et hus så kan man ikke bare begynde at lave en udestue i forlængelse af huset. Der er en række regler som skal opfyldes før det er tilladt at bygge til. Uanset om udestuen skal være opvarmet eller ej, så kræver det en byggetilladelse før man kan gå i gang med projektet. Kommunen skal have besked om byggeprojektet og være med til at godkende det. Man kan ikke bare selv bestemme hvor stor og rummelig tilbygningen skal være, da der er nogle helt særlige krav til udestuer. Derfor skal der være en hel præcis beskrivelse af hvad man ønsker når byggetilladelsen skal godkendes indenfor de krav der er til isolering, tæthed og rumhøjde på tilbygningen.

Hvad er behovet:

Det er meget forskelligt hvad folk har af krav til deres udestue, da det helt afhænger af hvad den skal bruges til. Er udestuen opvarmet med en varmepumpe kan man bruge rummet til alt muligt forskelligt, såsom hobbyrum, opholdssted med møbler eller som spillerum. Hvis rummet ikke er opvarmet så skal man tænke nøje over hvad man har opbevaret derude, da genstandene kan gå i stykker hvis det står et for koldt sted om vinteren.

De nymoderne udestuer minder mere eller mindre om en generel tilbygning til huset, da folk typisk vælger det samme tag samt energivenlige vinduer således, at det passer til resten af huset. Ifølge undersøgelser har de fleste mennesker en ting til fælles i deres udestue – nemlig planter. De fleste planter elsker sollys, hvilket de netop vil få i en udestue, med masser af ruder.

Find det rette byggefirma:

Når byggetilladelsen er gået i orden så kan projektet påbegyndes. Det anbefales, at man altid finder et firma, som er godkendt som virksomhed med CVR-nummer. Der har været mange skrækhistorier med firmaer som ikke har været godkendte som virksomhed, og som under byggeprocessen er gået konkurs. Hvis byggefirmaet er lovligt, så er der også noget sikring i forhold til dem der får bygget udestuen, så man ikke risikerer at stå med et stort tab, hvis firmaer ikke kan fuldføre projektet.

Færre danskere har en udestue:

Udestuer er ikke lige så populære som de var i slutningen af 1900tallet. I dag er det populært at bygge energivenlige huse, som ikke har behov for den helt store vedligeholdelse. I de nye huse er der som regel store vinduer i køkkenalrummet, så man egentlig får den fornemmelse som en udestue giver – nemlig at man kan kigge ud i sin have og nyde den smukke udsigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *