Home - Artikler

Husk at din varmepumpe skal serviceres en gang om året

02 nov. 2018
Skrevet af

Husk at din varmepumpe skal serviceres en gang om året

Sidste opdateret d. april 5, 2021 af Tim Petersson

Varmepumper er simpelthen en fantastisk opfindelse, som rigtig mange danskere har fået glæde af på rekordtid. De er meget energibesparende, miljøvenlige og yderst brugervenlige. Samtidig føles det som ren luksus for dem, der tidligere har haft pillefyr, da der ikke skal hældes noget på en varmepumpe, før den fungerer.

Årlige servicetjek af varmepumper er vigtige

På den daglige basis er de fleste varmepumper selvrensende. Alligevel kræver det en gennemgang ca. en gang om året. En varmepumpe er en kombination af mekanik og elektronik, og derfor er det nødvendigt med et servicetjek en gang om året. Er der nogle fejl eller slitage, eller skal filteret renses, så er det med at tage det i opløbet, så den kan blive ved med at fungere upåklageligt.

Som ved så mange andre ting, så kan det også godt betale sig at tage tingene i opløbet, rent økonomisk set. Er der en lille fejl, kan den over tid blive mere omfattende og bekostelig. Har man ikke penge til rådighed til et servicetjek, når året er gået, kan det være en fordel at låne pengene til servicetjekket, så der ikke opstår nogle større uforudsete udgifter kort tid efter.

Lån penge til det nødvendige servicetjek med et smart SMS lån

Find pengene med et hurtigt SMS lån. Det er den mest simple, lette og hurtige løsning. Da et servicetjek ikke er en kæmpestor udgift, behøver man ikke at låne et stort beløb. Det kan dog være nødvendigt at låne til det, hvis året er gået på et tidspunkt, hvor andre udgifter har tæret på kontoen.

Svar på ansøgningen inden for få minutter

Når man tager et SMS lån, foregår hele låneprocessen på få minutter. Man ansøger med NEM-ID, der forsyner låneudbyderen med de relevante oplysninger fra lånerens skattekort. Et øjeblik efter ved man, om man er blevet godkendt til lånet.

Det hurtige lån, der optages fra tablet eller mobiltelefon

SMS lån går ind under kategorien kviklån. Det er en slags ekstra hurtigt og nemt lån, hvor der typisk ikke stilles krav om sikkerhed for lånet. Førhen var SMS lån højst på 10.000 kr. Det er dog muligt at låne større beløb i dag, selvom denne type lån typisk tages, hvis man lige har brug for lidt ekstra luft i budgettet, eller hvis der er dukket en uforudset udgift op.

Man behøver ikke at sætte sig ved en computer for at ansøge denne type lån. Det foregår simpelthen med den genstand, som størstedelen af os har ved hånden hele tiden: Mobiltelefonen.

Udnyt varmepumpen fuldt ud ved at udskifte nedslidte dele

Varmepumpe service går ud på at sikre, at alle dele i varmepumpen fungerer optimalt. Den kan ikke selv kompensere for udsving, hvorfor man nemt kan komme til at bruge flere penge på varmeregningen. Det er bedre at skifte en slidt eller delvis defekt del i god tid, inden den står helt af og forvolder større problemer eller sætter varmepumpen ud af drift. Et lidt mere alvorligt problem kan være kølemiddel, der siver ud af varmepumpen. Dette kan være skadeligt for miljøet og bør udbedres med det samme.

Gør et godt forarbejde for at forlænge varmepumpens levetid

For at mindske risikoen for ting, der skal udbedres ved servicen, kan man selv tage nogle forbehold. Det gælder om at holde den ren – både inde delen og ude delen. Den udvendige del kan passes ved, at man holder den fri for blade, fygesne og snavs. Inde delen kan holdes ren med jævnlig støvsugning. Dette kompenserer dog ikke for, at et servicetjek er nødvendigt, men skaber gode forudsætninger for varmepumpen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *