Home - Blog

Hvad er Danmarkspumpen?

02 aug. 2013
Skrevet af

Hvad er Danmarkspumpen?

Sidste opdateret d. april 5, 2021 af Tim Petersson

Hvad er Danmarkspumpen egentlig for noget, og hvorfor er den så rasende populær, det er blot nogen af de spørgsmål jeg vil forsøge at besvare i det her blog indlæg.

Først og fremmest, så er der Danmarkspumpen ikke blot 1 varmepumpe, i skrivende stund er der tale om 4 forskellige varmepumper, som alle sammen bære navnet, blot med den lille twist at de har en variant navn. Nemlig Basic, Premium, Superior og Ekstreme.

Danmarkspumpen er ikke en speciel producent, det er blot en twist at tillægsydelser og produkter der gør at de kalder varmepumperne for Danmarkspumper.

Når du køber en danmarkspumpe så køber du i princippet en Panasonic varmepumpe, jeg går tættere på modellerne om lidt, men du køber også.

  • Specialudviklet isolering
  • World Wide Webkontrol – og masser af ekstraudstyr
  • installation af Autoriseret installatør
  • Sammenlagt 7 års garanti

Samlet set får man ekstra udstyr for 2999,-

Panasonic CE9/12NKE – Også kalder Danmarkspumpen Basic

Basic pumpen har en COP værdi på 4,59, hvilket ikke er nogen imponerende værdi i dag. Basic modellen får også kun en Energi mærkning A. Se alle specifikationerne nedenfor.

basic

Få 3 tilbud på Danmarkspumpen Basic her

 

Panasonic NE9/12NKE – Også kalder Danmarkspumpen Premium

Premium pumpen har en COP værdi på 4,86, hvilket heller ikke er voldsomt imponerende, men det giver alligevel varmepumpen en Energimærkning A+. Se alle specifikationerne nedenfor.

premium

Få 3 tilbud på Danmarkspumpen Premium her

 

Panasonic HE9/12NKE – Også kalder Danmarkspumpen Superior

Superior er med den COP værdi på 5,57 en effektiv varmepumpe. Min personlige mening er at man ikke skal gå efter en varmepumpe med en COP værdi på under 5, og en SCOP værdi på under 4. COP værdien er da også med til at give Superior pumpen en energimærkning A++. Se alle specifikationerne nedenfor.

superior

Få 3 tilbud på Danmarkspumpen Superior her

 

Panasonic VE9/12NKE – Også kalder Danmarkspumpen Ekstreme

Ekstrem modellen er uden tvivl markedets bedste varmepumpe, den har en COP værdi på 5,47 og en SCOP værdi på hele 5,40. I dag skal man kigge mere på SCOP værdien end man skal kigge på COP værdi, og det gør ekstrem modellen til en sikker vinder, og markedets mest effektive varmepumpe. Modellen har da også en Energimærkning A+++. Som den eneste af danmarkspumperne kan den klare at arbejde helt ned til en ude temperatur på -25 grader. Se alle specifikationerne nedenfor.

ekstrem

Få 3 tilbud på Danmarkspumpen Ekstrem her

Den normale Energimærkning der bruges i EU, dækker i dag markedet utrolig dårligt, i det en varmepumpe ikke skal yde ret meget for at få et A mærke. Danmarkspumpen tager udgangspunkt i den nye energimærkning der kommer til at gælde i hele EU fra 2019. Den officielle forhandler har Danmarkspumpen er Kinnan, og du kan læse meget mere om pumperne på deres hjemmeside her.

 

Anmeld produktet eller knyt en kommentar
Leif jensen

Når der står drift ned til -25 hvad er udgangs temp så inde og hvordan læses det i Specifikationen

Tim Petersson

Hej Leif.

Jeg har været lidt længe om at svare fordi jeg har forsøgt at finde en svar til dig, men det har ikke været muligt. Jeg vil dog sige at du kan forvente at rummet er mellem 18-20 grader varmt, lidt afhængigt at modellen.

Tim

Henning Jespersen

Jeg har i 2010 købt en Panasonic NE9JKE til sommerhuset.
Problem:
Når temperaturen kommer under 0 grader, bliver der dannet et tykt lag is på det alugitter der sidder i udedelen og ventilations propellerne stopper? Er det et kendt problem?
Mvh. Henning

Tim Petersson

Hej Henning.

Jeg har godt hørt, at de kan fryse til, men ikke allerede ved 0 grader – jeg synes du skal kontakte din installatør.

Tim

Niels Olsen

Hej Admin & Henning.

Når der er problemer med afrimning, skyldes det i langt de fleste tilfælde manglende kølemiddel. Det sker kun ved en fejlbehæftet installation. Derfor er det vigtigt at sørge for at installatøren tør at stå ved sit arbejde, f. eks. med en garanti, der dækker hans installation, og ikke kun produkt-garantien.

I mere sjældne tilfælde -især på ældre varmepumper- er det oftest en thermistor (temperatur-afhængig modstand) der er skyld i afrimningsproblemet. I disse tilfælde kan varmepumpen ofte godt afrime ved +10 grader og -10 grader, men især omkring +2/-8 grader kan der være problemer, da thermistoren “fortæller” varmepumpen at udendørstemperaturen er højere end tilfældet i virkeligheden er.
Og mon ikke de fleste købere af varmepumper glemmer at sikre sig, at deres leverandør også ligger inde med reservedele til 5-10 år gamle varmepumper?

De bedste hilsner;
Niels Olsen

jan sørensen

Hej alle i gode folk.
Vi står for at få en luft til luft pumpe sat op i et muret og vist rimeligt efterisoleret værksted på 35 m2 som skal holdes dugfri ( 16 grader ) Vi ser på en Heat saver eller en Air breezer – klart i den billige ende, men også til mindre rum – er disse ok ?

Tim Petersson

Hej Jan

Det kan næsten aldrig betale sig at investere i en billig model (som i discount). Mer prisen har du hurtig betalt i strømforbrug.

Tim

kaj bratholt

hej jeg har en electrolux eph 9 jeg har nu haft det samme problem med den i 2 år jeg købte den hos nyfors de kunne ikke finde fejlen og har nu langt om længe haft besøg af electrolux de kunne heller ikke finde fejlen den afrimer ved alle temperature og i 11min hver gang på en aften gik den i afrimning 11 gange og vil efterfølgende ikke varme de har prøvet alt er der nogen her der har prøvet det mvh kaj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *