Home - FAQ

Hvor meget koster en varmepumpe?

09 maj. 2021
Skrevet af

Hvor meget koster en varmepumpe?

Sidste opdateret d. maj 9, 2021 af Tim Petersson

Inden man kan svar på hvad en varmepumpe koster, så skal man gøre det klart hvilken type varmepumpe man leder efter. Derfor opdeles svaret her i 3 typer varmepumper. Altså det antal typer som findes på det danske markedet.

Er du på jagt efter et godt tilbud på en varmepumpe? Få 3 helt uforpligtende tilbud fra 3 professionelle håndværkere i dit lokal område.

Få 3 uforpligtende tilbud via 3byggetilbud.dk her

Hvad koster en luft til luft varmepumpe?

Luft til luft varmepumper er de billigste på markedet, det betyder ikke det er de dårligste. Sådan en model med installation koster typisk mellem 10.000 og 15.000 kroner. Der findes modeller om ligger lavere en lavere prisklasse, men typisk falder kvaliteten meget når prisen kommer under 10.000 kroner. Der findes også modeller i en højere prisklasse, her er der tale om sublim kvalitet. Altså cremen af cremen.

Hvad koster en luft til vand varmepumpe?

Luft til vand varmepumper er noget dyre end luft til luft modellerne. Det skyldes primært at deres ude del der noget større, men også at der indenfor skal være en vandbeholder som kobles på det vandbåret varme systemet i et hus. Priserne for anlægget med installation ligger på mellem 80.000 og 100.000 kroner afhængigt af størrelsen på din bolig og om du allerede har installere radiatorer eller gulvvarme i huset.

Hvad koster en jordvarmeanlæg / jordvarme varmepumpe?

Jordvarme er forholdvis dyrt at etablere. Der skal nemlig graves jordvarme slanger ned i haven til formålet. Man må godt selv stå for grave arbejdet, og trække slangerne, men man skal være meget forsigtig, fordi hvis det gøres forkert, så risikere man over tid at få permafrost i jorden og så bliver opvarmning af boligen meget dyr. Et Jordvarme anlæg koster mellem 100.000 og 120.000 i etableringsomkostninger. Det forudsætter at du allerede har radiatorer eller gulvvarme i huset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *