Home - FAQ

Hvornår kan en varmepumpe betale sig?

09 maj. 2021
Skrevet af

Hvornår kan en varmepumpe betale sig?

Sidste opdateret d. maj 9, 2021 af Tim Petersson

Om det kan betale sig at skifte til en varmepumpe. afhænger måske af din nuværende varmekilde. Derfor opdeler vi svaret til spørgsmålet i forskellige dele.

El-varme

Hvis du har de gammeldags, og måske traditionelle el-varme paneler i enden din bolig eller dit sommerhus, så kan det altid svare sig at skifte til en luft til luft varmepumpe. De nyeste og mest moderne luft til luft varmepumper i 2021 giver dig ca. 5 gange så meget varme for pengene, som dine e-varme paneler. Der er altså ikke nogen grund til at støve.

Er du på jagt efter en varmepumpe? Få 3 helt uforpligtende tilbud fra 3 professionelle håndværkere i dit lokal område.

Få 3 uforpligtende tilbud via 3byggetilbud.dk her

Når kan det betale sig at skifte til en varmepumpe fra et Olie- og gasfyr?

Der er mange faktorer der skal tages med i spil, når man skal kigge på et regnestykket om hvor vidt en varmepumpe kan betale sig. Det selvfølgelig klart at det allerede eksisterende varmeanlæg skal regnes med i ligningen. Har man lige fået nyt olie- eller gasfyr, så er det nok ikke lige nu man skal skifte det ud med en varmepumpe.

Hvis man derimod går med tanker om at skifte en af de to ting ud, for de står overfor en udskiftning alligevel, så kan der være mange penge at spare på en varmepumpe løsning.

Varmepumper går som værende el-varme, og derfor kan man, når man opvarmer sit hus på den måde spare 50% af elafgiften over 4000 khw timer. (2021), det betyder altså at der også kan være penge at spare på den almindelig forbrugsregning på strøm. Har man tilmed en El-bil er der rigtig meget at spare, fordi man her kan lade bilen til blot 50% af den pris man ellers skulle have betalt.

Find ud af om det kan betale sig at skifte til en varmepumpe? Få 3 helt uforpligtende tilbud fra 3 professionelle håndværkere i dit lokal område.

Få 3 uforpligtende tilbud via 3byggetilbud.dk her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *