Home - Blog

Kombinér hygge med varme

08 jun. 2018
Skrevet af

Kombinér hygge med varme

Sidste opdateret d. april 5, 2021 af Tim Petersson

En biopejs er den nemme og miljøvenlig vej til at skabe hygge, god stil og ekstra varme i dit hjem. Den kræver ingen særlig placering eller vanskelig montering, og den er godt selskab.

Den findes i et utal af modeller og prislejer.

Hvad er en biopejs?

En biopejs fås i et hav af størrelser, udformninger og prisklasser. Fælles for dem alle er, at de levende flammer kommer fra brændstoffet bioethanol. Det er et brændstof, som er væsentligt mere miljøvenligt end andre former for brændstoffer.

De levende flammer i en biopejs brænder jævnt og roligt og er dermed en stor medspiller, når der kommer til at skabe den hyggelige stemning.

En biopejs bidrager til opvarmningen af det rum, den står i. Afhængigt af rummets størrelse og pejsens kapacitet, kan den hæve temperaturen på en dekorativ og behagelig måde.

Den fleksible varmekilde

Biopejsen bruger ikke strøm, og den er heller ikke afhængig af en skorsten. Derfor kan den i princippet placeres hvor som helst i hjemmet. Vælger du en model, der skal monteres på væggen, kræver det dog, at denne væg er brandsikker.

Det er også muligt at tage den med udenfor og derfor skabe en helt unik stemning i haven, på terrassen eller på altanen.

Den behøver således ikke en fast plads i hjemmet, og du kan derfor placere den efter lyst og behov. Det gør den meget fleksibel.

Fordelene ved en biopejs

Den miljømæssige fordel er jo åbenlys. Der ud over udmærker biopejsen sig ved flere fordele. Den er som sagt meget fleksibel i forhold til placering.

Desuden kræver den ikke ret meget ud over påfyldning af bioethanol og en lettere rengøring af og til.

Vælger du en biopejs slipper du således for håndtering af brænde og en hel del rengøring, for den udskiller ikke aske eller sod.

Derfor er en biopejs den nemme og rene måde at berige sit hjem med levende flammer og varme.

Sæt dig gerne mere ind i de mange fordele ved en biopejs og dens øvrige fortræffeligheder.

Biopejsens design

Der er nærmest ingen grænser for, hvordan en biopejs kan være udformet.

For det første findes den i alle størrelser – lige fra den helt lille biopejs, der lige kan placeres på en hylde i reolen og til den helt store luksusliner af en pejs, der påkalder sig ret stor opmærksomhed.

Ud over størrelsen så fås den også i forskellige former. Den kan være rektangulær, kvadratisk, elipseformet, rund eller specialdesignet.

Den kan fås som gulvmodel, eller den kan monteres på en væg. Det kræver blot en brandsikker væg. Den kan være en bordmodel, som enten kan stilles direkte på et bord eller monteres fast i bordet.

Den kan være en model til indbygning enten i en væg eller i et møbel. Du kan sågar få en pejs, der kan indbygges i en væg, hvor den kan ses fra begge sider af væggen. Eller hvad med en, der er hængt op i loftet?

Kun fantasien sætter grænser, for du kan også få specialfremstillet en biopejs lige efter dit hoved.

Høj hyggefaktor

Uanset om du indretter dig med en beskeden biopejs, eller du springer ud i en slagskibsmodel, så har de det til fælles, at de bidrager væsentligt til den gode stemning i det rum, den står i. Ild er dragende, og det hygger gevaldigt.

At en biopejs så også bidrager positivt til temperaturen i rummet, er jo en kærkommen sidegevinst.

At den altid fremstår ren og pæn er jo også en faktor, der taler til dens fordel. En biopejs er ren og pæn, spektakulær og virkelig hyggelig at være i stue med.

Med en biopejs kan du hæve temperaturen i rummet på den miljøvenlige og hyggelige måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *