Home - Artikler

Må en elektriker installere en varmepumpe, og hvad koster det?

03 jan. 2019
Skrevet af

Må en elektriker installere en varmepumpe, og hvad koster det?

Sidste opdateret d. august 15, 2019 af Tim Petersson

Fordelene ved en varmepumpe er ikke til at tage fejl af. Varmepumpen er en solid kilde til varme i hjemmet, virksomheden eller institutionen. Varmepumpen udnytter luftens naturlige varme til formålet. Med en varmepumpe hjælper du miljøet og sparer penge på varmeregningen ved sammenligning med almindelig elvarme eller oliefyr.
Skal du have en varmepumpe installeret, kan du oplagt henvende dig til et autoriseret elektrikerfirma. Læs med her for fordele ved at en lade en elektriker installere en varmepumpe, og få information om, hvad det koster.

Hvorfor skal en elektriker installere din varmepumpe?

Der findes flere forcer ved at få et elektrikerfirma med forstand på varmepumper til at montere og installere din varmepumpe. Blandt andet kan fremhæves:

  • Der findes flere typer varmepumper med forskellige funktioner, som matcher varierede behov. En elektriker kan rådgive og guide dig til at vælge den rette varmepumpe til dig.
  • For eksempel kan elektrikeren give dig indblik i de forskellige varmepumpers energiklasse, energimærkning og kvalitet.
  • Varmepumpen kan støje lidt, især hvis det er en ældre model. En udendørs varmepumpe kan forstyrre naboens eller din egen nattesøvn, hvis den er placeret forkert. Den kan også nemt blive et forstyrrende element i virksomheden, institutionen eller butikken. En elektriker kan vejlede dig i, hvor du kan installere varmepumpen for at undgå uhensigtsmæssig støj.
  • Du kan risikere at bryde lovgivning, hvis du selv giver dig i kast med at installere varmepumpen. For eksempel må du ikke selv koble varmepumpens dele sammen. Lad en elektriker om det.
  • Hvad det koster at lade en elektriker installere din varmepumpe er hurtigt tjent ind på besparelser ved varmeanlægget.

Hvad koster det at lade en elektriker installere en varmepumpe?

Prisen for installation af en varmepumpe kommer an på elektrikerfirmaet. Prisen afhænger blandt andet af firmaets ekspertise inden for varmepumper.

Elektrikerens timepris kan være alt fra 300 til 900 kroner. Prisen vil som regel ligge i det leje. Det kan tage ned til tre dage at lade en elektriker installere et varmepumpeanlæg. Efter det vil der typisk gå mellem to og fire uger med at få varmepumpeanlægget finjusteret. Hvad det koster at lade en elektriker installere en varmepumpe tjener du hurtigt ind på besparelser ved varepumpeanlægget.

Hvis du vil spare lidt, kan du vælge at gå i gang selv og for eksempel lave gravearbejde på forhånd. Her er det dog vigtigt, at du overholder reglerne for, hvad du selv må give dig i kast med, og hvad en fagperson skal overtage. Det kan du læse beskrivelser af forskellige steder på nettet.

På nettet kan du også klikke dig frem til forskellige elektrikerfirmaer. Du kan sende dem en mail eller ringe dem op, hvis du er nysgerrig på, hvad firmaet har at byde på inden for varmepumper, og hvad det koster. Har du flere spørgsmål, er du også altid velkommen til at kontakte os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *